Retinolis – kas tai? Ir kuo jis naudingas odai?

Retinolis – kas tai? Ir kuo jis naudingas odai?

Dažnai girdime apie vitaminų B, C, D vartojimo svarbą, tačiau ką žinote apie vitaminą A? Metas jį pažinti labiau! Vitaminas A – grupė riebaluose tirpstančių panašios cheminės struktūros medžiagų, prisidedanti prie mūsų geresnio regėjimo, imuniteto reguliavimo, kaulų augimo ir reprodukcijos bei, žinoma, prie sveikos ir jaunatviškos odos garanto.

Svarbiausia vitamino A molekulė – retinolis, todėl vitaminas A, priklausomai nuo jo cheminės struktūros, yra vadinamas retinoliu, retinaliu arba retinoidu. O tiek daug dėmesio šiam vitaminui skiriame todėl, jog pradedant ryškėti odos senėjimo požymiams, retinolis tampa viena pirmųjų pagalbų, kovojant su odos amžėjimu.

Kaip veikia retinolis?

 

Kosmetikos ir kitose odos priežiūros priemonėse esantis retinolis biologiškai suaktyvina ląstelių atsinaujinimą, padeda odai ir vėl atgauti jaunatvišką spindesį bei sumažina raukšlių, randų ir spuogelių kiekį. Jis neleidžia poroms kimštis ir stimuliuoja kolageno bei elastino sintezę, kurios dėka oda tampa tankesnė ir elastingesnė. Būtent retinolis skatina ne tik ląstelių regeneraciją, bet ir veikia kaip antioksidantas, prieš atsirandančius senėjimo požymius. Ši vitamino A forma pagreitina odos atsinaujinimo procesus ir apsaugo ją nuo įvairių aplinkos veiksnių, o taip pat išlaiko drėgmės balansą, neleidžiant jai pasitraukti iš odos ir pašalina negyvąsias odos ląsteles. Tačiau svarbu paminėti, jog retinolis – ypač jautrus UV bei UVA spinduliuotei, tad naudojant produktus su šiuo ingredientu, būtina apsauga nuo saulė!

Institut Esthederm Paris retinolio naujienos

 

Tad jei praeinanti jaunystė vis ryškiau pradeda atsispindėti jūsų odoje, nauja Institut Esthederm Paris Intensive RETINOL linija – būtent tai, ko prireiks susigrąžinant odos švytėjimą bei elastingumą. Visą tai pasiekti gali padėti naujasis INTENSIVE RETINOL+ veido serumas, INTENSIVE RETINOL paakių kremas ir INTENSIVE RETINOL veido kremas. Juk pagrindinis šio prekės ženklo ekobiologinis principas – tinkamos retinolio koncentracijos naudojimas natūraliems odos mechanizmams stiprinti. Dviejų skirtingų formų retinolis suteiks galimybę ir vėl mėgautis jaunatvišku odos grožiu. O kurį pasirinkti? Skaitome toliau.

Natūralus (grynas) retinolis – tiesiogiai pasisavinamas ir turi itin greitą poveikį odai, tačiau nerekomenduojamas akių kontūrų zonoje. Dėl grynojo retinolio naudojimo taip pat gali pasireikšti odos netoleravimas.

Retinolio palmitatas (Pro-Retinolis) – stabilizuota retinolio forma geresniam odos toleravimui, turinti švelnesnį poveikį. Odoje ji transformuojasi į retinolį, o vėliau į retinoinę rūgštį.

O kai norisi maksimalaus efekto odai, rekomenduojame ieškoti šių aktyvių ingredientų kartu su retinoliu: Retinolio poveikio stiprintojas – pistacia lentiscus (mastic) derva slopina fermentą, atsakingą už vitamino A skaidymą bei pagerina odos tankį.

Tikrasis retinolio pirmtakas – morkų ekstraktas, odoje virstantis retinoliu. Tai natūralus vitamino A rezervuaras.

Institut Esthederm Paris INTENSIVE RETINOL linija sukurta tam, jog galėtumėte puoselėti ir vėl džiaugtis natūraliu odos grožiu. Tad mėgaukitės odos priežiūros ritualais, atrandant jaunystę iš naujo kartu su kokybiškomis odos priežiūros priemonėmis.

Šie produktai gali jus sudominti

Rekomenduoja odos ekspertai iš visos Lietuvos
Rekomenduoja odos ekspertai iš visos Lietuvos
Pirkite vaistinėse ir grožio centruose
Pirkite vaistinėse ir grožio centruose
Moksliškai įrodyti rezultatai
Moksliškai įrodyti rezultatai
Aukštos kokybės dermatologinė kosmetika
Aukštos kokybės dermatologinė kosmetika
©2024 - Visos teisės saugomos